Övernattar i Geiranger
Geirangercampingen har blivit nåt av min favoritcamping. Inte själva campingen som sådan, den är det inget speciellt med på något vis, finns bara husbilar och sen bara tält som står i rad. Däremot, gillar man som jag, studera folkliv och knalla runt bland turisterna, så är platsen klockren. Campingen ligger bara ett par hundra meter från själva Geirangers centrum och hamn, som i sin tur på nåt sätt är områdets samlingsplats vad gäller turismen.

Parkerar bredvid några andra svenska hojåkare, hälsar på dom och knäcker sen en öl. Slänger upp tältet, byter om och lägger mig sen på liggunderlaget i solen framför tältet och studerar lite broschyrer som följde med vid incheckningen.
Hade tänkt åka turistbåten som går efter Geirangerfjorden. Det är nu några år sedan jag gjorde det sist och minns att fjordturen var intressant med guidad tur. Sista turen är satt till klockan fem, konstaterar att tiden blir lite väl tajt för att hinna med den. Vill hellre just nu varva ner och ta det lugnt med en öl i handen.

Resten av kvällen ägnas åt att surra lite med tomtgrannarna, trampa fram och tillbaka och kolla till turistlivet inne i byn.

««-Föregående           Nästa-»»
   

Transalpen parkerad vid tältet.



Oftast nån jättebåt på besök i Geiranger.



I bakgrunden den norra nedstigningen till Geiranger.



Turister.



Kollar in mot vyerna med en kall öl på bordet.



Glass och lite underhållning i hamnen. En båt har varit med om en incident och dykaren kollar efter skador på den.



Själva turistcentrum.



Kul ekipage på campingen.


««-Föregående           Nästa-»»
   



www.saarela.se