Hemåt från Geiranger
På morgonen är det regnfritt men molnigt på campingen. Kliver ut från tältet, snurrar sakta runt ett varv och försöker tyda en väderprognos runt bergen. Geiranger ligger i en gryta, runt grytan ser det ut som regnmoln vart man än kikar.
Idag gäller uppklättring andra sidan berget och hemåt via mot Mora. Kokar kaffe och tar en morgonpromenad. Packar ihop tältet och klär på mig. Klockan har nu hunnit bli starx efter sju och dom första camparna börjar lite smått kliva upp.

Hinner bara en liten bit upp för berget och det börjar strila lite försiktigt vatten från himmelen. Stannar till uppe vid utsiktsplatån och tar en sista titt ut mot Geiranger. Nu har regnet tilltagit lite mer. Inget häftigt regn, men tillräckligt för att kameran åker ner i topboxen och jag bestämmer mig köra raka spåret utan stopp tills regnet slutar.

Efter Dalsnibba finns avsnitt där man inte får stanna pga rasrisk från berget. Har passerat här många gånger, men aldrig hört, eller framför allt, sett att det varit nåt ras här. Nu ser jag ett sådant! Mitt på vägen ligger massor av stenblock på vägen, en del är lika stora som fotbollar. Raset kan inte ha varit alldeles så länge sedan och få ett fotbollsstort stenblock på sig kan inte vara hälsosamt. Man får inte stanna och vill heller inte stanna och fota, känner istället en olust och sicksackar så snabbt som möjligt förbi stenarna.

««-Föregående           Nästa-»»
   

Tältsidan av campingen.



Utsiktsplatsen, en sista titt över Geiranger.


««-Föregående           Nästa-»»
   



www.saarela.se